ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojajko 4 sztukcukier 50 gramówcukier waniliowy 1 sztukmąka 20 gramówmasło według uznaniabita śmietana według uznaniaorzechy mielone według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:4 białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Dodać przesianą mąkę oraz rozbełtane żółtka. Smażyć na maśle cienkie naleśniki, przełożyć je do ciepłego piekarnika na 8-10 minut. Naleśniki powinny być lekko przyrumienione. Posypać cukrem pudrem i posiekanymi orzechami oraz bitą śmietaną.Uwagi:mąka przesianaCiasta i DeseryKuchnia AustriackaPotrawy mączne weg.Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: