Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
cukier 50 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka 20 gramów
masło według uznania
bita śmietana według uznania
orzechy mielone według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:4
białka ubić z
cukrem i
cukrem waniliowym na sztywną pianę. Dodać przesianą
mąkę oraz rozbełtane
żółtka. Smażyć na
maśle cienkie naleśniki, przełożyć je do ciepłego piekarnika na 8-10 minut. Naleśniki powinny być lekko przyrumienione. Posypać
cukrem pudrem i posiekanymi
orzechami oraz
bitą śmietaną.Uwagi:
mąka przesianaCiasta i DeseryKuchnia AustriackaPotrawy mączne weg.Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: