ßßß Cookit - przepis na Salzburskie naleśniki

Salzburskie naleśniki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
cukier 50 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka 20 gramów
masło według uznania
bita śmietana według uznania
orzechy mielone według uznania
cukier puder według uznania
Wykonanie:
4 białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Dodać przesianą mąkę oraz rozbełtane żółtka. Smażyć na maśle cienkie naleśniki, przełożyć je do ciepłego piekarnika na 8-10 minut. Naleśniki powinny być lekko przyrumienione. Posypać cukrem pudrem i posiekanymi orzechami oraz bitą śmietaną.
Uwagi:
mąka przesiana
Ciasta i Desery
Kuchnia Austriacka
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1967/Salzburskie-nalesniki