ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegosos pomidorowy 3 łyżek stołowychcebula 1 sztukpepperoni 80 gramówser żółty starty 150 gramówoliwa 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychpieczarki 250 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniawoda według uznaniaolej słonecznikowy 4 łyżek stołowychdrożdże 20 gramówmąka 300 gramówWykonanie:Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki, lekko poddusić, z dodatkiem masła i oliwy, następnie dodać do pieczarek cebulkę,podsmażyć to razem.Przyprawić solą i odstawić do ostygnięcia. Do mąki dodać jak najdrobniej rozpuszczone drożdże i zarobić drewnianą łyżeczką, dodając stopniowo wodę i oliwę , aż do uzyskania konsystencji ciasta drożdżowego; wsypać szczyptę soli i pieprzu. Dużą tortownicę wysmarować oliwą. Dno naczynia przykryć ciastem o średnicy około 0,5 cm rozprowadzając je drewnianą łyżką zamoczoną w oliwie. Powierzchnię pizzy posmarować sosem pomidorowym, obłożyć przygotowanymi pieczarkami z cebulką, na pepperoni i na samym końcu ser starty na grubych oczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C piec około 40-45 minut, ser musi się podrumienić.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-10PychaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: