Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
sos pomidorowy 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztukpepperoni 80 gramów
ser żółty starty 150 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieczarki 250 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
woda według uznania
olej słonecznikowy 4 łyżek stołowych
drożdże 20 gramów
mąka 300 gramówWykonanie:
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki, lekko poddusić, z dodatkiem
masła i
oliwy, następnie dodać do
pieczarek cebulkę,podsmażyć to razem.Przyprawić
solą i odstawić do ostygnięcia. Do
mąki dodać jak najdrobniej rozpuszczone
drożdże i zarobić drewnianą łyżeczką, dodając stopniowo
wodę i
oliwę , aż do uzyskania konsystencji
ciasta drożdżowego; wsypać szczyptę
soli i
pieprzu. Dużą tortownicę wysmarować
oliwą. Dno naczynia przykryć
ciastem o średnicy około 0,5 cm rozprowadzając je drewnianą łyżką zamoczoną w
oliwie. Powierzchnię pizzy posmarować
sosem pomidorowym, obłożyć przygotowanymi
pieczarkami z
cebulką, na pepperoni i na samym końcu
ser starty na grubych oczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C piec około 40-45 minut,
ser musi się podrumienić.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-10PychaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: