ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowłoszczyzna (Bez kapusty)1 sztukolej 4 łyżek stołowychboczniaki 600 gramówbulion warzywny 1,2 litrówser żółty według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Warzywa oczyścić. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone boczniaki, mieszając, podsmażyć. Przełożyć do rondla, zalać bulionem (może być z kostki)i gotować 20 minut. Zupę doprawić solą oraz pieprzem. Posypać startym serem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: