ßßß Cookit - przepis na Sos grzybowy

Sos grzybowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Sos grzybowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby suszone 300 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1,5 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
nać pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Grzyby umyć, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę, lekko posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić wywar, grzyby drobno posiekać, dodać do wywaru wraz z przetartą przez sito zmiksowana cebulą. Masło skropić, wymieszać z przesiana mąką, lekko zrumienić, rozprowadzić wywarem i wlać do sosu, mieszając zagotować. Gotowy sos zaprawić śmietaną, dodać posiekana nać pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Komentarze:
Autor: radek GOTUJe :)
Data: 2011-09-25
dopiero się ucze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6350/Sos-grzybowy