Wykonanie
« Powrót  
Sos grzybowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 300 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1,5 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowychnać
pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Grzyby umyć, zalać zimną
wodą, dodać obraną
cebulę, lekko posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić
wywar,
grzyby drobno posiekać, dodać do
wywaru wraz z przetartą przez sito zmiksowana
cebulą.
Masło skropić, wymieszać z przesiana
mąką, lekko zrumienić, rozprowadzić
wywarem i wlać do sosu, mieszając zagotować. Gotowy sos zaprawić
śmietaną, dodać posiekana nać
pietruszki. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: radek GOTUJe :)Data: 2011-09-25dopiero się uczeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: