ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby suszone 300 gramówcebula 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychmąka 1,5 łyżek stołowychśmietana 4 łyżek stołowychnać pietruszki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Grzyby umyć, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę, lekko posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić wywar, grzyby drobno posiekać, dodać do wywaru wraz z przetartą przez sito zmiksowana cebulą. Masło skropić, wymieszać z przesiana mąką, lekko zrumienić, rozprowadzić wywarem i wlać do sosu, mieszając zagotować. Gotowy sos zaprawić śmietaną, dodać posiekana nać pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: radek GOTUJe :)Data: 2011-09-25dopiero się uczeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: