Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
bulion 1,5 szklanek
żółtka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do pół szklanki
bulionu dodać
mąkę,
przyprawy oraz
sok z cytryny i zmiksować. Resztę
bulionu zagotować. Powoli wlać mieszaninę z
mąką. Mieszając, gotować powoli, aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Roztrzepać
żółtko z 2 łyżkami gorącego sosu i połączyć z resztą. Sosem zalać zapiekankę przed wstawieniem do piekarnika.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: