ßßß Cookit - przepis na Sos cytrynowy do drobiu i ryb

Sos cytrynowy do drobiu i ryb

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
bulion 1,5 szklanek
żółtka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do pół szklanki bulionu dodać mąkę, przyprawy oraz sok z cytryny i zmiksować. Resztę bulionu zagotować. Powoli wlać mieszaninę z mąką. Mieszając, gotować powoli, aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Roztrzepać żółtko z 2 łyżkami gorącego sosu i połączyć z resztą. Sosem zalać zapiekankę przed wstawieniem do piekarnika.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11643/Sos-cytrynowy-do-drobiu-i-ryb