ßßß Cookit - przepis na Sos do zapiekanek z ryb

Sos do zapiekanek z ryb

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
ocet 6 łyżek stołowych
olej 0,5 szklanek
przepier pomidorowy 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
keczup 2 łyżek stołowych
ziele angielskie 2 ziarna
pieprz 3 ziarna
sól według uznania
Wykonanie:
Zagotować 2 szklanki wody z pieprzem, sola oraz zielem angielskim. Wrzucić oczyszczone cebule i gotować, aż zmiękną. Dodać cukier, olej, ocet, przecier oraz keczup i zmiksować. Doprawić do smaku (słodko-kwaśny) i ostudzić. Podawać do zapiekanek z ryb.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11645/Sos-do-zapiekanek-z-ryb