Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 70 dekagramów
smalec 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztukpasta pomidorowa 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznaniaWykonanie:Pokrojone w plastry
mięso, zbić lekko tłuczkiem, obrumienić na rozgrzanym
smalcu, wyjąć i przełożyć do innego naczynia. W tym samym tłuszczu przyrumienić
mąkę i drobno posiekaną
cebulę, rozprowadzić
wodą i zagotować. Do sosu włożyć
mięso i dusić na bardzo małym ogniu, aż będzie miękkie, po czym dodać pastę
pomidorową i
śmietanę.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: