ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 3 sztukgruszki 3 sztukcukier 3 łyżek stołowychgoździk 2 sztukskórka z cytruny według uznaniaCynamon według uznaniaimbir według uznaniasok z cytryny według uznaniaWykonanie:owoce umyć, oczyścić z szypułek, obrać ze skórki, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny. W rondlu zagotować 2.5 szklanki wody z cukrem i dodatkami smakowymi. Do gotującego się syropu włożyć gruszki. Ugotować do miękkości, odcedzić. Na wrzący syrop wrzucić jabłka. Twarde jabłka gotować na małym ogniu do miękkości, a delikatne raz zgotować, odstawić , ostudzić, połączyć z gruszkami. Pożądany jest dodatek koncentratu róży lub soku z cytryny.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: