ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 1 kilogramówcukier 200 gramówgoździki 4 sztukCynamon 0,25 łyżek deserowychskórka z cytryny 1 sztukWykonanie:Umyte, pokrojone na ćwiartki jabłka zalać 2 litrami wody Dodać goździki, cynamon oraz skórkę z cytryny i gotować, aż jabłka się rozpadną. Lekko przestudzone przecedzić przez sito wyłożone gazą. Klarowny płyn wlać do garnka, wsypać cukier i zagrzać, by się rozpuścił. Przelać do słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 minut w 85 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: