Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
drożdże 30 gramów
olej 1 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
woda 0,5 szklanek
sos boloński Italia 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
ser mozzarella 200 gramów
bazylia listki według uznania
przyprawa do pizzy według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta:
Drożdże zalać 3 łyżkami ciepłej
wody i pozostawić do wyrośnięcia. połączyć z
mąką i
olejem, dodać pozostałą
wodę i wyrobić.
Pomidory i
ser pokroić.
Sos boloński ugotować w 250 ml
wody. Tortownicę o średnicy 28 cm natłuścić. Gdy ciasto wyrośnie, wyłożyć, lekko podwijając brzegi. Pizzę posmarować
sosem bolońskim. Układać
pomidory,
ser oraz liście
bazylii. Całość posypać przyprawą do pizzy. Piec ok. 25 minut w 200 stopniach .Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30sos mozna samemu zrobic z pomidorkowAutor:
BeciaData: 2009-03-19
Sos boloński przygotowuje się na bazie
pomidorów lub przecieru albo
koncentratu pomidorowego. W tym przepisie chodzi o gotowy produkt, który kupuje się w sklepie. Można też samemu zrobić taki sos. Przepis jest podany w dziale sosy i pasty.Autor: GANDALFData: 2009-03-19a z czego jest ten sos boloński?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: