Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
chleb pszenny tostowy 8 sztuk
pieczarka 40 dekagramów
pomidor 4 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
ser topiony 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Pieczarki oczyść (
młodych kapeluszy nie obieraj ze skórki), opłucz, odsącz i drobno pokrój.
Cebulę obierz, posiekaj i wrzuć na patelnię z rozgrzaną połową
oleju. Gdy
cebula zrobi się złocista, dodaj
pieczarki, dopraw je
solą i
pieprzem.
Pomidory umyj i pokrój w plasterki.Na dużej formie wysmarowanej resztą
oleju rozłóż pojedynczą warstwą
pieczywa, kromkę tuż obok drugiej. Wyłóż teraz
pieczarki, przełóż
pomidorami i pokrojonymi w cieniutkie plasterki
serkami. Posyp
tymiankiem,
skrop olejem i wstaw do nagrzanego piekarnika mniej więcej na 15 minut.
Ser powinien się stopić, a spód pizzy lekko zrumienić. Podawaj na ciepło z dodatkiem np.
zielonej sałaty.Pizzę możesz przyrządzać z innymi dodatkami, np. resztkami
wędlin lub
pieczonego mięsa,
rybą wędzoną jajami ugotowanymi na twardo.Uwagi:8 kromek
pszennego chleba tostowego, 4 trójkąciki
sera topionego kremowego (bez dodatków)Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: