Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 75 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
woda 250 mililitrów
drożdże 25 gramów
sól według uznania
cukier 1 szczypta
olej 4 łyżek stołowych
pieczarki 20 dekagramów
salami 8 plastry
ser mozzarela opakowania 2 sztuk
ser żółty 15 dekagramów
ketchup według uznania
przyprawa do pizzy według uznaniaWykonanie:
Mąkę,
wodę,
drożdże,
sól,
cukier,
olej wszystko wymieszać, następnie zagniatać na ciasto.
Potem rozwałkować i pozostawić na 45 minut pod ściereczką, aż wyrośnie.W
między czasie rozgrzać piekarnik na maxa - 250stopni. Po upłynięciu czasu smarujemy ciasto
ketchupem, posypujemy przyprawą do pizzy, następnie kładziemy pokrojone wcześniej obydwa
sery, późnej
pieczarki pokrojone i
salami.Wkładamy do piekarnika.Autor: dorcia2906Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: