ßßß Cookit - przepis na Pierożki z grzybami

Pierożki z grzybami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniak 600 gramów
grzyby suszone 60 gramów
żółtko 2 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 30 gramów
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana kwaśna 1 szklanek
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, odlać, osuszyć i jeszcze gorące rozgnieść. Dodać łyżkę masła i 2 żółtka. Zagnieść ciasto. Gdyby masa była zbyt rzadka, dosypać trochę mąki. Uformować małe placuszki i ułożyć na środku każdego porcję nadzienia grzybowego. Złożyć krążki na pół i ściskając mocno palcami zlepić brzegi. Posypać mąką i smażyć na oleju. Przygotować nadzienie: suszone grzyby moczyć przez 2 godziny a następnie ugotować. Odcedzić, drobno poszatkować, krótko dusić z podsmażoną cebulą, doprawić solą i pieprzem.
Uwagi:
Grzyby: purchawki, pieczarki,borowiki, gołąbki
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/674/Pierozki-z-grzybami