Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 600 gramów
grzyby suszone 60 gramów
żółtko 2 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 30 gramów
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana kwaśna 1 szklanekWykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, odlać, osuszyć i jeszcze gorące rozgnieść. Dodać łyżkę
masła i 2
żółtka. Zagnieść ciasto. Gdyby masa była zbyt rzadka, dosypać trochę
mąki. Uformować małe placuszki i ułożyć na środku każdego porcję nadzienia
grzybowego. Złożyć krążki na pół i ściskając mocno palcami zlepić brzegi. Posypać
mąką i smażyć na
oleju. Przygotować nadzienie:
suszone grzyby moczyć przez 2 godziny a następnie ugotować. Odcedzić, drobno poszatkować, krótko dusić z podsmażoną
cebulą, doprawić
solą i
pieprzem.Uwagi:
Grzyby: purchawki,
pieczarki,
borowiki, gołąbkiPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: