ßßß Cookit - przepis na Pasticio

Pasticio

Wykonanie

« Powrót  
Pasticio
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron rurki 500 gramów
mięso mielone 500 gramów
ser żółty 400 gramów
margaryna 100 gramów
białko 1 sztuk
fix do makaronu 1 sztuk
sos beszamelowy 1 sztuk
goździk według uznania
oliwa według uznania
Wykonanie:
Ugotować makaron.Odstawić do ostygnięcia. Ubić jedno białko i połączyć z makaronem. Rozgrzać na patelni oliwe i smażąc mięso mielone rozrdabniać je widelcem, do usmażonego mięsa dodać kilka goździków oraz rozmieszany z wodą FIX(w mniejszej ilośći niż na opakowaniu).Dusić mięso ok.5min.Potem lekko odparować.Przygotować sos beszamelowy.Wysokie naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i pokolei układać warstwami makaron naprzemian mięso mielone,ser starty,znów makaron oraz mięso.Na wierzch posypać reszte sera i polać całą powierzchnię sosem beszamelowym.Wstawić do piekarnika nie nagrzanego i piec nie przykrywając ok.30-40 min. w temp.150-180 stopni aż do zrumienienia sie sosu
Uwagi:
Lepiej smakuje lekko przestudzone
Kuchnia Grecka
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: mono
Data: 2009-12-27
super
Autor: betis73
Data: 2009-03-01
Uwielbiam te potrawe :) Robie sobie cala blache...po ostygnieciu kroje na male kwadraty i zamrazam.Wyciagam,kiedy przychodzi mi ochota.Ja polewam to jeszcze sosem metaxa,naprawde cos superowego!!!
Autor: jacek grek
Data: 2009-02-07
potrawa rzeczywiście i oczywiście grecka ja na samą górę daje podgotowane brokuły i dopiero beszamel
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
pycha
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3196/Pasticio