Wykonanie
            Sposób układania warstw lasgne, a także temperaturę i czas pieczenia zgapiłam od http://kuchnianaobcasach.blogspot.com/2013/04/lasagne-bolognese-czyli-lazania-po.html ;)Składniki:
makaron do lasagne
sos beszamelowy http://mojemalehobby.blogspot.com/2014/02/sos-beszamelowy.html
sos do spaghetti bolognese http://mojemalehobby.blogspot.com/2014/02/spaghetti-bolognese.html400 g 
żółtego seraSer żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, na dno wylać trochę 
sosu beszamelowego. Na to ułożyć suche płaty 
makaronu do lasagne, polać sosem mięsnym, 
potem beszamelowym, przykryć 
startym serem. Czynność powtórzyć aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę 
makaronu polać 
sosem beszamelowym, posypać 
startym serem. Zapiekać w temp. 200°C przez ok. 40 min. Po upieczeniu lasagne odstawić na ok. 10 min. Wtedy łatwiej ją pokroić.Tak wyglądała przed upieczeniem:

A tak po:


Smacznego ;)