Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoprzecier ze świeżych
pomidorów 3,5 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
bulion drobiowy 2 szklanek
maggi według uznania
ser żółty - ostry 200 gramówlistki
bazylii według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Gęsty przecier wlać do rondla. Złocistą zasmażkę zrobić z
masła i
mąki, rozprowadzić ją zimnym
bulionem, mieszając przelać do garnka z przecierem i gotować 10 minut. Zupę doprawić
maggi, mieszając, wsypać
starty ser. Zdjąć z ognia. Zupę podawać z
groszkiem ptysiowym lub a grzankami z
bułki. Udekorowana listkami
bazylii lub
natki pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: