ßßß Cookit - przepis na Zupa pomidorowa z ostrym żółtym serem

Zupa pomidorowa z ostrym żółtym serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
przecier ze świeżych pomidorów 3,5 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
bulion drobiowy 2 szklanek
maggi według uznania
ser żółty - ostry 200 gramów
listki bazylii według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Gęsty przecier wlać do rondla. Złocistą zasmażkę zrobić z masła i mąki, rozprowadzić ją zimnym bulionem, mieszając przelać do garnka z przecierem i gotować 10 minut. Zupę doprawić maggi, mieszając, wsypać starty ser. Zdjąć z ognia. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub a grzankami z bułki. Udekorowana listkami bazylii lub natki pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11289/Zupa-pomidorowa-z-ostrym-zoltym-serem