ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 1 szklanekmasło 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychżółtka 2 sztukśmietana 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Masło stopić, wymieszać z przesianą mąką , rozprowadzić zimnym mlekiem, mieszając podgrzewać, do zawrzenia, dodać stopniowo pozostałe mleko. Żółtka rozetrzeć ze śmietana , dodać do gorącego sosu, wymieszać trzepaczką. Sos przyprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać do warzyw gotowanych.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: