Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
olej według uznania
sól według uznania
szynka 1 plastry
woda 2 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 2 łyżek stołowych
kostka rosołowa 1/2 kostekrosół 3 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
polędwica wołowa 10 dekagramów
imbir w proszku 1 łyżek deserowych
cukinia 20 dekagramówWykonanie:
Olej rozgrzać na patelni, włożyć
mięso, posypać
solą i
imbirem. Mieszając, smażyć 2 minuty na dużym ogniu. Wlać
sos sojowy, wymieszać. Włożyć
cukinię i wymieszać z kawałkami
mięsa. Następnie wlać rosół oraz
wino, wsypać
cukier i dorzucić pokruszoną
kostkę rosołową. Wymieszać, następnie zmniejszyć płomień i dusić przez 7 minut na małym ogniu. Podawać z gotowanym
ryżem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: