Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 8 sztuk
papryka żółta 0,5 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
mięso mielone drobiowe 300 gramów
przyprawa do kurczaka po węgiersku według uznania
olej 3 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 4 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
papryki przekroić i usunąć gniazda nasienne, a żółta pokroić w paseczki. Oczyszczoną
cebule i
czosnek posiekać i podsmażyć na 2 łyżkach
oleju. Wrzucić
żółtą paprykę, a na końcu
mięso. Mieszając, chwile smażyć. Doprawić do smaku
przyprawa do kurczaka oraz
solą. Masą napełnić połówki
czerwonej papryki. Polać
przecierem pomidorowym wymieszanym z resztą
oleju i 4 łyżkami
wody. Oprószyć
solą i piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: