Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 0.5 kilogramów
cebula 1 sztuk
groszek zielony 1 szklanek
parówka 10 dekagramów
szynka 10 dekagramów
sól 1.5 łyżek deserowych
papryka 1 sztuk
jajko 6 sztukWykonanie:1. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub w żaroodpornym naczyniu układać warstwami : połowę
ziemniaków;
parówek,
szynki,
cebuli i
groszku, doprawić
solą. Z drugiej połowy produktów - ułożyć kolejne warstwy. 2. Na wierzch wbić
jaja. 3. Potrawę przybrać paseczkami
papryki lub polać
ketchupem 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 25 min. Proporcje dla 4-6 osób.Uwagi:Zgotowane
ziemniaki pokrajane w cienkie talarki,
cebula pokrajana w krążki,
zielony groszek ugotowany, posiekane
parówki lub
zwyczajna kiełbasa,
posiekana szynka (dowolnie), świeża
papryka pokrajana w cienkie paseczki lub
ketchup.Kuchnia PortorykańskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: ibeataData: 2008-12-11pyszne uwielbiam omletyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: