ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomarańcze 600 gramówwino białe słodkie 3 szklanekcukier 100 gramówcukier waniliowy 1 sztuksynamon 0,3 łyżek deserowychgoździki 3 sztukbiałka 4 sztukśmietana 4 łyżek stołowychWykonanie:Wyszorowane pomarańcze pokroić razem ze skórką na grube plastry. Nożem odciąć z plastrów skórkę razem z białymi częściami. Połowę miąższu zmiksować, a drugą połowę pokroić na drobniejsze kawałki i odłożyć. Wino wlać do zmiksowanej masy, dodać cukier, cukier waniliowy, cynamon oraz goździki i zagotować. Dodać kawałki pomarańczy i zdjąć z ognia. Białka ubić na sztywną pianę. Zupę ponownie postawić na ogniu i nakładać łyżka kulki piany wielkości jajka. Obgotować je z obu stron, przewracając łyżką cedzakową. Kulki wyjąć na półmisek. Zupę rozlać na talerze i udekorować kulkami piany. Można też na talerz, dodać po łyżce śmietany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: