ßßß
 
            
         Zima to sezon na cytrusy, a więc smaczne, soczyste pomarańcze w dobrej cenie. Zamiast cytryny polecam wypróbowanie herbaty z pomarańczą. Jak dla mnie smakuje idealnie na ciepło i zimno. Najlepiej od razu zrobić większą ilość, by nie bawić się co chwilę w wyciskanie pomarańcz :)
Zima to sezon na cytrusy, a więc smaczne, soczyste pomarańcze w dobrej cenie. Zamiast cytryny polecam wypróbowanie herbaty z pomarańczą. Jak dla mnie smakuje idealnie na ciepło i zimno. Najlepiej od razu zrobić większą ilość, by nie bawić się co chwilę w wyciskanie pomarańcz :) Składniki na 1 szklankę:1 torebka herbaty np. earl grey lub innej czarnej½ pomarańczy½ kory cynamonu2 – 3 goździki1 – 2 łyżeczki cukruHerbatę zaparzamy w ¾ szklanki wody, razem z goździkami i korą cynamonu. Najlepiej po zalaniu pozostawiać herbatę pod przykryciem na około 5 minut.Zaparzoną herbatę słodzimy (według własnego uznania), a następnie dodajemy do niej wyciśnięty sok z połowy pomarańczy, razem z miąższem. I gotowe.
Składniki na 1 szklankę:1 torebka herbaty np. earl grey lub innej czarnej½ pomarańczy½ kory cynamonu2 – 3 goździki1 – 2 łyżeczki cukruHerbatę zaparzamy w ¾ szklanki wody, razem z goździkami i korą cynamonu. Najlepiej po zalaniu pozostawiać herbatę pod przykryciem na około 5 minut.Zaparzoną herbatę słodzimy (według własnego uznania), a następnie dodajemy do niej wyciśnięty sok z połowy pomarańczy, razem z miąższem. I gotowe. R E K L A M A
R E K L A M A