Wykonanie

Zima to sezon na
cytrusy, a więc smaczne, soczyste
pomarańcze w dobrej cenie. Zamiast
cytryny polecam wypróbowanie
herbaty z
pomarańczą. Jak dla mnie smakuje idealnie na ciepło i zimno. Najlepiej od razu zrobić większą ilość, by nie bawić się co chwilę w wyciskanie
pomarańcz :)

Składniki na 1 szklankę:1 torebka
herbaty np. earl grey lub innej czarnej½
pomarańczy½ kory
cynamonu2 – 3
goździki1 – 2 łyżeczki
cukruHerbatę zaparzamy w ¾ szklanki
wody, razem z
goździkami i korą
cynamonu. Najlepiej po zalaniu pozostawiać
herbatę pod przykryciem na około 5 minut.Zaparzoną
herbatę słodzimy (według własnego uznania), a następnie dodajemy do niej wyciśnięty sok z połowy
pomarańczy, razem z miąższem. I gotowe.

R E K L A M A