ßßß Cookit - przepis na Pomidory w cieście piwnym

Pomidory w cieście piwnym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 5 sztuk
olej według uznania
piwo 0,75 szklanek
jajka 2 sztuk
mąka 1 szklanek
przyprawa do zup 1 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto: przesianą mąkę wymieszać z jasnym piwem, jajkami, przyprawą i szczyptą soli na jednolitą masę ( powinno być nieco gęściejsze niż na naleśniki). Umyte, osuszone mięsiste pomidory pokroić na grube plastry, nadziewać je kolejno na widelec, maczać w cieście i smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym na patelni oleju. Podawać z sosem cebulowym lub serowym. Takie placuszki można też podawać jako dodatek do mięs i ryb.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7153/Pomidory-w-ciescie-piwnym