Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 5 sztuk
olej według uznania
piwo 0,75 szklanek
jajka 2 sztuk
mąka 1 szklanek
przyprawa do zup 1 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: przesianą
mąkę wymieszać z
jasnym piwem,
jajkami, przyprawą i szczyptą
soli na jednolitą masę ( powinno być nieco gęściejsze niż na naleśniki). Umyte, osuszone mięsiste
pomidory pokroić na grube plastry, nadziewać je kolejno na widelec, maczać w cieście i smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym na patelni
oleju. Podawać z sosem
cebulowym lub
serowym. Takie placuszki można też podawać jako dodatek do
mięs i ryb.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: