ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 5 sztukolej według uznaniapiwo 0,75 szklanekjajka 2 sztukmąka 1 szklanekprzyprawa do zup 1 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę wymieszać z jasnym piwem, jajkami, przyprawą i szczyptą soli na jednolitą masę ( powinno być nieco gęściejsze niż na naleśniki). Umyte, osuszone mięsiste pomidory pokroić na grube plastry, nadziewać je kolejno na widelec, maczać w cieście i smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym na patelni oleju. Podawać z sosem cebulowym lub serowym. Takie placuszki można też podawać jako dodatek do mięs i ryb.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: