Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 50 dekagramów
cebula 1 sztuktłuszcz 3 łyżek stołowych
bułka czerstwa 3 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
ziemniak 1.2 kilogramów
mąka 35 dekagramów
jajko 3 sztuk
słonina 10 dekagramówWykonanie:
Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i udusić z
cebulą na tłuszczu. Dodać pokrojone w kotkę czerstwe
bułki (które wchłoną sos) i dokładnie wymieszać. Masę posiekać i doprawić, wbić
jajo. Przygotować ciasto z ugotowanych i przetartych
ziemniaków,
mąki i jaj; podzielić na kawałki i nadziewać farszem
grzybowym. Knedle ugotować w słonej wodzie i polać
słoniną przesmażaną z
cebulą.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: