Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
soczewica 1 szklanek
bulion grzybowy 5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
koperek w pęczku 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
vegeta według uznaniaWykonanie:
Soczewicę umytą zalać
wodą (najlepiej dzień wcześniej) zagotować.
Wodę która
zrobi się mętna, odlać i zalać
bulionem grzybowym, gotować do miękkości, (około 40 minut), wszystko zmiksować, dodać zasmażkę z
mąki i
masła, doprawić do smaku
Vegeta,
solą i
sokiem z cytryny. Podawać z
groszkiem ptysiowymUwagi:Konsystencja powinna być gęsta i zawiesista.Zupa tzw. soczewiczanka. Doskonała zupa na jesienne i zimowe obiady.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: tempiData: 2008-11-17a gdzie zdjęcia!?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: