ßßß Cookit - przepis na Zupa minestra di lenticchie

Zupa minestra di lenticchie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
soczewica 1 szklanek
bulion grzybowy 5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
koperek w pęczku 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
vegeta według uznania
Wykonanie:
Soczewicę umytą zalać wodą (najlepiej dzień wcześniej) zagotować. Wodę która zrobi się mętna, odlać i zalać bulionem grzybowym, gotować do miękkości, (około 40 minut), wszystko zmiksować, dodać zasmażkę z mąki i masła, doprawić do smaku Vegeta, solą i sokiem z cytryny. Podawać z groszkiem ptysiowym
Uwagi:
Konsystencja powinna być gęsta i zawiesista.
Zupa tzw. soczewiczanka. Doskonała zupa na jesienne i zimowe obiady.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zupy
Zupy weg.
Komentarze:
Autor: tempi
Data: 2008-11-17
a gdzie zdjęcia!?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3554/Zupa-minestra-di-lenticchie