ßßß Cookit - przepis na Sos śmietanowy

Sos śmietanowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wywar z warzyw 1 szklanek
śmietana 1 szklanek
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
masło 0,5 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Masło roztopić i wymieszać z mąka, nie rumieniec. Rozprowadzić wywarem, mieszając zagotować. Odstawić. Wymieszać ze śmietaną, dodać nać pietruszki. Przyprawić solą i sokiem z cytryny do smaku. Podawać do mięs na ciepło lub zimno.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Komentarze:
Autor: aga
Data: 2012-05-05
Sos pychotka, zrobiłam dzisiaj na obiad.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6378/Sos-smietanowy