ßßß Cookit - przepis na co powiecie na SZPARAGI ?

co powiecie na SZPARAGI ?

nazwa

Wykonanie

30 szparagów
1,2 l wywaru z warzyw
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
150 ml śmietany
sól, pieprz
Odłożyć 20 główek szparagów, resztę pokroić w krążki zalać wrzącym wywarem i gotować 25 min. Wyjąć i zmiksować z 200 ml wywaru. Główki zblanszować i smażyć przez 5 min na łyżce masła.
Wyjąć, osączyć i odstawiać w ciepłe miejsce. Mąkę przysmażyć na reszcie masła zalać pozostałym wywarem, doprawić solą i pieprzem zagotować i połączyć z puree ze szparagów.
Podgrzewać przez 5 minut na niskiej temp niedopuszczać do wrzenia. Dodać śmietanę i wymieszać. Przybrać obsmażonymi główkami szparagów i podawać.
You can translate this page with the translator on top of the page of the left hand side.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2012/01/co-powiecie-na-szparagi.html