ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 7 sztukszynka 14 plastrygroszek konserwowy 1 puszkakukurycza konserwowa 1 puszkarodzynki 2 łyżek stołowychorzeszki ziemne niesolone 2 łyżek stołowychmandarynki 2 sztukpapryka konserwowa według uznaniaogórki konserwowe według uznaniabulion warzywny 1 litrówżelatyna 10 łyżek stołowychkoperek według uznaniaWykonanie:Jajka ugotować na twardo. Wystudzone obrać i przekroić na pół. Zalać żelatynę polową zimnego bulionu. Gdy spęcznieje, podgrzewać, mieszając, aż się rozpuści. Połączyć z pozostałym bulionem i ostudzić.Tłuszczem wysmarować tortownice średniej wielkości. Na spód wlać trochę tężejącej galarety i za studzić. Wsypać na nią osączony groszek i zalać niewielka ilością galarety, ponownie za studzić.Osączona kukurydzę wymieszać z rodzynkami i orzeszkami. Połowę mieszanki wsypać na groszek. plastry szynki wywinąć, formując gniazda. W każde wetknąć połówkę jajka i ułożyć w tortownicy. Pomiędzy gniazda nasypać resztę mieszanki i ułożyć cząstki mandarynek. Udekorować paseczkami papryki i talarkami ogórków. Zalać galareta i odstawić na 3 godziny. Galaretę przełożyć na patere i udekorować koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: