Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 7 sztuk
szynka 14 plastry
groszek konserwowy 1 puszka
kukurycza konserwowa 1 puszka
rodzynki 2 łyżek stołowych
orzeszki ziemne niesolone 2 łyżek stołowych
mandarynki 2 sztuk
papryka konserwowa według uznania
ogórki konserwowe według uznania
bulion warzywny 1 litrów
żelatyna 10 łyżek stołowych
koperek według uznaniaWykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Wystudzone obrać i przekroić na pół. Zalać
żelatynę polową zimnego
bulionu. Gdy spęcznieje, podgrzewać, mieszając, aż się rozpuści. Połączyć z pozostałym
bulionem i ostudzić.Tłuszczem wysmarować tortownice średniej wielkości. Na spód wlać trochę tężejącej galarety i za studzić. Wsypać na nią osączony
groszek i zalać niewielka ilością galarety, ponownie za studzić.Osączona
kukurydzę wymieszać z
rodzynkami i orzeszkami. Połowę mieszanki wsypać na
groszek. plastry
szynki wywinąć, formując gniazda. W każde wetknąć połówkę
jajka i ułożyć w tortownicy. Pomiędzy gniazda nasypać resztę mieszanki i ułożyć cząstki
mandarynek. Udekorować paseczkami
papryki i talarkami
ogórków. Zalać galareta i odstawić na 3 godziny. Galaretę przełożyć na patere i udekorować
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: