ßßß Cookit - przepis na Pikantny torcik z szynką, jajakami i warzywami

Pikantny torcik z szynką, jajakami i warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 7 sztuk
szynka 14 plastry
groszek konserwowy 1 puszka
kukurycza konserwowa 1 puszka
rodzynki 2 łyżek stołowych
orzeszki ziemne niesolone 2 łyżek stołowych
mandarynki 2 sztuk
papryka konserwowa według uznania
ogórki konserwowe według uznania
bulion warzywny 1 litrów
żelatyna 10 łyżek stołowych
koperek według uznania
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Wystudzone obrać i przekroić na pół. Zalać żelatynę polową zimnego bulionu. Gdy spęcznieje, podgrzewać, mieszając, aż się rozpuści. Połączyć z pozostałym bulionem i ostudzić.
Tłuszczem wysmarować tortownice średniej wielkości. Na spód wlać trochę tężejącej galarety i za studzić. Wsypać na nią osączony groszek i zalać niewielka ilością galarety, ponownie za studzić.
Osączona kukurydzę wymieszać z rodzynkami i orzeszkami. Połowę mieszanki wsypać na groszek. plastry szynki wywinąć, formując gniazda. W każde wetknąć połówkę jajka i ułożyć w tortownicy. Pomiędzy gniazda nasypać resztę mieszanki i ułożyć cząstki mandarynek. Udekorować paseczkami papryki i talarkami ogórków. Zalać galareta i odstawić na 3 godziny. Galaretę przełożyć na patere i udekorować koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10311/Pikantny-torcik-z-szynka,-jajakami-i-warzywami