Wykonanie
« Powrót  
BiszkoptDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 1 szklanek
mąka 2 szklanek
jajka 6 sztuk
cukier waniliowy według uznania
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:Oddzielić
białka od
żółtek i ubić z
cukrem i
cukrem waniliowym, na puszystą pianę. Powoli dodawać
żółtka, cały czas ubijając. Do
mąki dodać
proszek do pieczenia i wsypywać do masy jajecznej, nie przestawać ubijać. ciasto wylać na blachę i wstawić do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika. Piec ok. 35 min.Uwagi:Gdy
biszkopt będzie suchy, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto, aż trochę ostygnie. Uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do ostygnięcia. W trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!9 MiesięcyCiasta i DeseryKomentarze:Autor: AmelkaData: 2012-11-16Po 35min pieczenia w temp 150stopni ciasto było na wpół surowe, piekłam 55min na złoto-
pomarańczowy kolor i wyszło bradzo suche...;-(Autor: BARABASIAData: 2009-09-17
BISZKOPT TO NAJPROSTSZA RZECZ NA ŚWIECIE. NIE ROZUMIEM GDZIE TU TRUDNOŚĆAutor: olenkaData: 2009-07-18ide sprobowac:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: