ßßß Cookit - przepis na Biszkopt

Biszkopt

Wykonanie

« Powrót  
Biszkopt
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier 1 szklanek
mąka 2 szklanek
jajka 6 sztuk
cukier waniliowy według uznania
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Oddzielić białka od żółtek i ubić z cukrem i cukrem waniliowym, na puszystą pianę. Powoli dodawać żółtka, cały czas ubijając. Do mąki dodać proszek do pieczenia i wsypywać do masy jajecznej, nie przestawać ubijać. ciasto wylać na blachę i wstawić do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika. Piec ok. 35 min.
Uwagi:
Gdy biszkopt będzie suchy, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto, aż trochę ostygnie. Uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do ostygnięcia. W trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
9 Miesięcy
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Amelka
Data: 2012-11-16
Po 35min pieczenia w temp 150stopni ciasto było na wpół surowe, piekłam 55min na złoto-pomarańczowy kolor i wyszło bradzo suche...;-(
Autor: BARABASIA
Data: 2009-09-17
BISZKOPT TO NAJPROSTSZA RZECZ NA ŚWIECIE. NIE ROZUMIEM GDZIE TU TRUDNOŚĆ
Autor: olenka
Data: 2009-07-18
ide sprobowac:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6182/Biszkopt