ßßß Cookit - przepis na BISZKOPT MAŚLANY

BISZKOPT MAŚLANY

nazwa

Wykonanie

18 października 2013
Dość ciężki i gęsty, mocno maślany biszkopt.
BISZKOPT MAŚLANY
Składniki:
1 kostka masła
1 szklanka cukru
5 jajek
2,5 szklanki mąki
2 łyżki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na białą i puszystą masę. Po uzyskaniu w miarę jednolitego puchu, dodajemy stopniowo jaja. Ubijamy całość około 10 minut.
Po 10 minutach wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Przelewamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy biszkopta około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 160 -180*C.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2012/06/biszkopt-maslany.html