Wykonanie
18 października 2013

Dość ciężki i gęsty, mocno
maślany biszkopt.
BISZKOPT MAŚLANYSkładniki:1 kostka
masła1 szklanka
cukru5
jajek2,5 szklanki
mąki2 łyżki
cukru waniliowego1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMiękkie
masło ucieramy z
cukrem i
cukrem wanilinowym na białą i puszystą masę. Po uzyskaniu w miarę jednolitego puchu, dodajemy stopniowo
jaja. Ubijamy całość około 10 minut.Po 10 minutach wsypujemy przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Przelewamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy
biszkopta około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 160 -180*C.





Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.