ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoschab karkowy 1,2 kilogramówsok z cytryny 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychmasło 4 łyżek stołowychcebula 3 sztukbulion 1,5 szklanekgrzyby leśne świeże 500 gramówstarty razowy suchy chleb 0,5 szklaneksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i oprószyć mąką.W rondlu roztopić 2 łyżki masła i na silnym ogniu zrumienić mięso ze wszystkich stron, zmiejszyć ogień. Oczyszczone cebule posiekać, a oczyszczone grzyby polroić na ćwiartki. Na patelni stopić pozostałe masło i zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, wymieszać i dusić 10 minut. Doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do mięsa, wlać gorący bulion, przykryć i dusić na małym ogniu ok. 60 minut. Pod koniec wsypać starty chleb, potrząsnąć rondlem, doprawić sos solą i pieprzem, dusić jeszcze 0k. 10 minut. Miękkie mięso pokroić na plastry, podawać z ziemniakami lub kluskami polane sosem.Uwagi:Grzyby leśne można zastąpić pieczarkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaWigiliaKomentarze:Autor: livData: 2010-10-01bardzo smaczne, danie przeszło moje oczekiwaniaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: