Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
kurki 250 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
smalec 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
przyprawa do bigosu według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby pokroić i poddusić na połowie tłuszczu.
Kapustę zalać 2 litrami zimnej
wody, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i gotować 15 minut, dodać przyprawę oraz
grzyby i dusi ć do miękkości składników. Dodać posiekaną
cebulę zeszkloną na pozostałym tłuszczu i oprószoną
mąkę, mieszając, zagotować i ewentualnie doprawić do smaku.Uwagi:Jeśli ktoś lubi bardziej zawiesistą
kapustę, może na początku gotowania dodać trochę
płatków jęczmiennych.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: