Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mieszanka warzywna mrożona 450 gramów
piersi kurczaka 300 gramów
ser żółty 150 gramów
pieprz Cayenne 1 łyżek deserowychlistki
bazyli według uznania
olej 1 łyżek stołowych
ciasto francuskie mrożone 450 gramów
sól według uznaniaWykonanie:W niewielkiej ilości osolonej
wody ugotować na półtwardo warzywa i odcedzić. Pokrojone w kostkę
mięso usmażyć na
oleju i wymieszać z warzywami. Przyprawić
solą,
pieprzem i posiekana
bazylią. Ciasto rozmrozić w lodówce i wyciąć z niego 4 koła i 4 paski. Przykleić paski do brzegów kół tak, aby powstały miseczki. wypełnić je farszem, a wierzch posypać startym
żółtym serem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: