ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosół esencjonalny 1 litrówborowiki mrozone 300 gramówziemniaki 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekbrandy 2 łyżek stołowychtymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Grzyby udusić na maśle, dodając ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki i połowę rosołu. Zmiksować i przelać przez sito. Do zupy dodać śmietanę i resztę rosołu, doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem oraz brandy. Podawać z małymi grzankami lub groszkiem ptysiowym lub słonymi ciasteczkami z ciasta francuskiego.Uwagi:1/2 szklanki śmietany można zastąpić 1/2 szklanki serka mascarpone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: