Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
roszponka 400 gramów
mandarynki 4 sztuk
Winogrona 160 gramów
orzeszki pinii 1 łyżek stołowych
pestki dyni 1 łyżek stołowych
słonecznik 1 łyżek stołowych
ocet winny 6 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
olej z dyni 6 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obrane
mandarynki oczyścić z włókien i podzielić na cząstki.
Winogrona i
roszponkę umyć i osuszyć. Większe
winogrona pokroić na połówki. Na talerzach ułożyć
roszponkę,
mandarynki,
winogrona i posypać nasionami.Dressing: wymieszać
ocet z
cukrem,
olejem oraz szczyptą
soli i
pieprzu.Polać
sałatkę i od razu podawać.Uwagi:
Winogrona bez pestek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: