ßßß Cookit - przepis na Roszponka z boczkiem i pieczarkami

Roszponka z boczkiem i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
roszponka 1 porcja
boczek wędzony 150 gramów
pieczarki 300 gramów
olej z pestek winogron 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 3 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną roszponkę osuszyć. Pokrojony w paseczki boczek usmażyć na patelni bez tłuszczu. Oczyszczone kapelusze pieczarek przekroić na pół i usmażyć na oleju z pestek winogron, podlać winem, przykryć na 3 minuty i odkryć.
Wymieszać ocet z olejem, doprawić solą oraz pieprzem.
Na duży talerz przełożyć roszponkę, a na niej ułożyć pieczarki, posypać boczkiem, polać sosem i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12262/Roszponka-z-boczkiem-i-pieczarkami