Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
roszponka 1 porcja
boczek wędzony 150 gramów
pieczarki 300 gramów
olej z pestek
winogron 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 3 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
roszponkę osuszyć. Pokrojony w paseczki
boczek usmażyć na patelni bez tłuszczu. Oczyszczone kapelusze
pieczarek przekroić na pół i usmażyć na
oleju z pestek
winogron, podlać
winem, przykryć na 3 minuty i odkryć.Wymieszać
ocet z
olejem, doprawić
solą oraz
pieprzem.Na duży talerz przełożyć
roszponkę, a na niej ułożyć
pieczarki, posypać
boczkiem, polać sosem i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: