Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
roszponka 50 gramów
ogórki sałatkowe 2 sztuk
szalotka 1 sztuk
borówki 0,5 szklanek
sól według uznania
pieprz biały według uznania
ocet 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowychWykonanie:Opłukać i osączyć
roszponkę lub
sałatę. Duże liście porwać na mniejsze kawałki. Wyszorowane
ogórki, bez obierania, pokroić w cienkie, ukośne paski. Oczyszczona
szalotkę lub mała
cebulkę oczyścić i posiekać. Umyte
borówki rozdrobnić.Sos:
ocet wymieszać z
olejem,
solą oraz
pieprzem i
borówkami.Sosem polać
ogórki i włożyć na 15 minut do lodówki.
Sałatę rozłożyć na półmisku, a na wierzchu wyłożyć
ogórki. Od razu podawać z
bagietką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: