ßßß Cookit - przepis na Roszponka z ogórkiem i borówkami

Roszponka z ogórkiem i borówkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
roszponka 50 gramów
ogórki sałatkowe 2 sztuk
szalotka 1 sztuk
borówki 0,5 szklanek
sól według uznania
pieprz biały według uznania
ocet 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Opłukać i osączyć roszponkę lub sałatę. Duże liście porwać na mniejsze kawałki. Wyszorowane ogórki, bez obierania, pokroić w cienkie, ukośne paski. Oczyszczona szalotkę lub mała cebulkę oczyścić i posiekać. Umyte borówki rozdrobnić.
Sos: ocet wymieszać z olejem, solą oraz pieprzem i borówkami.
Sosem polać ogórki i włożyć na 15 minut do lodówki.
Sałatę rozłożyć na półmisku, a na wierzchu wyłożyć ogórki. Od razu podawać z bagietką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11000/Roszponka-z-ogorkiem-i-borowkami