ßßß Cookit - przepis na Cielęca potrawka dietetyczna

Cielęca potrawka dietetyczna

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso 80 dekagramów
włoszczyzna bez kapusty 1 sztuk
masło 3 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
żółtko 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Mięso pociąć na kawałki, włożyć do szybkowaru, dodać oczyszczone i pokrojone warzywa z włoszczyzny, posolić, zalać wrzątkiem tak, by tylko przykryła zawartość. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie rozetrzeć masło z mąką i gdy szybkowar zostanie otwarty, zaraz włożyć do sosu i zagotować. Następnie zaciągnąć sos żółtkiem, chroniąc przed zagotowaniem, by się nie zwarzył.
Uwagi:
mięso z kością, natka pietruszki posiekana
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2239/Cieleca-potrawka-dietetyczna