Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mięso 80 dekagramów
włoszczyzna bez
kapusty 1 sztuk
masło 3 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
żółtko 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:
Mięso pociąć na kawałki, włożyć do szybkowaru, dodać oczyszczone i pokrojone warzywa z
włoszczyzny, posolić, zalać wrzątkiem tak, by tylko przykryła zawartość. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie rozetrzeć
masło z
mąką i gdy szybkowar zostanie otwarty, zaraz włożyć do sosu i zagotować. Następnie zaciągnąć sos
żółtkiem, chroniąc przed zagotowaniem, by się nie zwarzył.Uwagi:
mięso z kością,
natka pietruszki posiekanaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: