Wykonanie
« Powrót  
Cielęce filetyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet cielęcy 800 gramów
czosnek 1 ząbki
zapach waniliowy 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
bułka tarta według uznania
oliwa 0.5 szklanek
jajko 2 sztuk
sól według uznania
wino białe wytrawne 30 mililitrówWykonanie:Umyte i suche
filety cielęce, rozbić tłuczkiem na cienkie kotleciki.Posolić , obtoczyć w
jajku i
bułce tartej. Smażyć na gorącej
oliwie, później należy przełożyć do garnka. Osobno
cebulę czosnek i
natkę pietruszki usmażyć i dodać do garna z
cielęciną, następnie dodać
wino i gotować na wolnym ogniu. Gdy już sos wyparuje , dolać łyżkę rosołu lub
wody i jeszcze dusić około 10 minut.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: