ßßß Cookit - przepis na Cielęce filety

Cielęce filety

Wykonanie

« Powrót  
Cielęce filety
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet cielęcy 800 gramów
czosnek 1 ząbki
zapach waniliowy 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
bułka tarta według uznania
oliwa 0.5 szklanek
jajko 2 sztuk
sól według uznania
wino białe wytrawne 30 mililitrów
Wykonanie:
Umyte i suche filety cielęce, rozbić tłuczkiem na cienkie kotleciki.Posolić , obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącej oliwie, później należy przełożyć do garnka. Osobno cebulę czosnek i natkę pietruszki usmażyć i dodać do garna z cielęciną, następnie dodać wino i gotować na wolnym ogniu. Gdy już sos wyparuje , dolać łyżkę rosołu lub wody i jeszcze dusić około 10 minut.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3747/Cielece-filety