Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
śledź 1 kilogramów
bułka tarta 20 dekagramów
jajko 2 sztuk
cebula 2 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
olej 0.5 szklanek
sól według uznaniaWykonanie:
Śledzie oczyścić, dokładnie wypłukać, usunąć ości.
Ryby zemleć w maszynce.
Cebulę umyć, drobno posiekać, podsmażyć na tłuszczu, nie rumieniąc. W miseczce wymieszać zmielone
śledzie,
cebulę, 1 łyżkę
tartej bułki,
śmietanę, wbić
jajka i posolić. Jeszcze raz dobrze wymieszać i formować małe kotleciki. Obtaczać je w
tartej bułce i smażyć na rumiano, na mocno rozgrzanym
oleju. Podawać z
ziemniakami ugotowanymi na sypko i surówką sezonową.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: