ßßß Cookit - przepis na Muszelki z serem i bekonem

Muszelki z serem i bekonem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron (duże muszelki)250 gramów
bekon wędzony 4 plastry
ser biły 250 gramów
pory 2 sztuk
żółtka 2 sztuk
ser żółty 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 3 łyżek stołowych
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Makaron gotować połowę czasu podanego na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z łyżką oliwy. Oczyszczone, pokrojone białe części porów smażyć 5 minut na oliwie, zdjąć z ognia i wymieszać z posiekaną natką. Biały ser utrzeć z żółtkami i z połową tartego sera żółtego. Przygotowanym farszem napełnić muszelki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonym w paseczki bekonem i resztą żółtego sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, ok. 25 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8597/Muszelki-z-serem-i-bekonem