Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron (duże muszelki)250 gramów
bekon wędzony 4 plastry
ser biły 250 gramów
pory 2 sztuk
żółtka 2 sztuk
ser żółty 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 3 łyżek stołowych
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron gotować połowę czasu podanego na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z łyżką
oliwy. Oczyszczone, pokrojone białe części
porów smażyć 5 minut na
oliwie, zdjąć z ognia i wymieszać z posiekaną
natką.
Biały ser utrzeć z
żółtkami i z połową tartego
sera żółtego. Przygotowanym farszem napełnić muszelki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonym w paseczki
bekonem i resztą
żółtego sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, ok. 25 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: