ßßß Cookit - przepis na Kalafior z pomidorami

Kalafior z pomidorami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kalafior 50 dekagramów
przecier pomidorowy 0.5 szklanek
cebula 1 sztuk
olej sojowy 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
koperek według uznania
Wykonanie:
Kalafior oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki. Podlać 1/2 szklanki wrzącej wody, udusić do miękkości, dodając przecier pomidorowy, sól i pieprz po 10 minutach gotowania. Cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, lekko zrumienić na oleju, dodać do kalafiora. Podawać potrawę posypaną koperkiem lub natką pietruszki.
Uwagi:
Przecier domowy
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/383/Kalafior-z-pomidorami