Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 50 dekagramów
przecier pomidorowy 0.5 szklanek
cebula 1 sztuk
olej sojowy 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
koperek według uznaniaWykonanie:
Kalafior oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki. Podlać 1/2 szklanki wrzącej
wody, udusić do miękkości, dodając
przecier pomidorowy,
sól i
pieprz po 10 minutach gotowania.
Cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, lekko zrumienić na
oleju, dodać do
kalafiora. Podawać potrawę posypaną
koperkiem lub
natką pietruszki.Uwagi:Przecier domowyJarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: