ßßß Cookit - przepis na Karp z migdałami i miodem

Karp z migdałami i miodem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1.2 kilogramów
płatki migdałowe 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
miód płynny 4 łyżek stołowych
imbir według uznania
Cynamon według uznania
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Rybę oskrobać z łusek, oczyścić starannie opłukać, natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Pokroić rybę w dzwonka i podsmażyć na rozgrzanym oleju lub oliwie, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Płatki migdałów lekko zrumienić na suchej patelni. Masło rozpuścić, dodać miód, imbir, cynamon i midałowe płatki, wymieszać. Sosem polać rybę, piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1992/Karp-z-migdalami-i-miodem