Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1.2 kilogramów
płatki migdałowe 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
miód płynny 4 łyżek stołowych
imbir według uznania
Cynamon według uznania
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:
Rybę oskrobać z łusek, oczyścić starannie opłukać, natrzeć od środka i na zewnątrz
solą,
pieprzem oraz
sokiem z cytryny. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Pokroić
rybę w dzwonka i podsmażyć na rozgrzanym
oleju lub
oliwie, przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Płatki migdałów lekko zrumienić na suchej patelni.
Masło rozpuścić, dodać
miód,
imbir,
cynamon i
midałowe płatki, wymieszać. Sosem polać
rybę, piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: