Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
vegeta 1 łyżek stołowych
woda 2 szklanek
groszek konserwowy 1 sztuk
pieczarka 30 dekagramów
olej sojowy 6 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
wieprzowina bez kości 50 dekagramówWykonanie:
Mięso pokroić w paski lub w kosteczkę, posolić, posypać
mąką obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, podlać rosołem, z
wody i
przyprawy "Jarzynka', dodać osączony
groszek i oczyszczone, pokrojone
pieczarki. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić potrawę
pieprzem i, jeśli trzeba,
solą.Uwagi:można użyć innego
oleju, 1 mała puszka
groszku konserwowegoKuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: karotkaData: 2006-10-04pl.wikipedia.org/wiki/Szybkowar - to jest właśnie szybkowar:))) pozdrawiam:))Autor: lemoData: 2006-10-04nie mam pojecia co to jest szybkowar, jak to zastąpić zwykłymi "przyrządami" w kuchni?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: