ßßß Cookit - przepis na Gulasz mięsno-pieczarkowy

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
vegeta 1 łyżek stołowych
woda 2 szklanek
groszek konserwowy 1 sztuk
pieczarka 30 dekagramów
olej sojowy 6 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
Wykonanie:
Mięso pokroić w paski lub w kosteczkę, posolić, posypać mąką obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, podlać rosołem, z wody i przyprawy "Jarzynka', dodać osączony groszek i oczyszczone, pokrojone pieczarki. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić potrawę pieprzem i, jeśli trzeba, solą.
Uwagi:
można użyć innego oleju, 1 mała puszka groszku konserwowego
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: karotka
Data: 2006-10-04
pl.wikipedia.org/wiki/Szybkowar - to jest właśnie szybkowar:))) pozdrawiam:))
Autor: lemo
Data: 2006-10-04
nie mam pojecia co to jest szybkowar, jak to zastąpić zwykłymi "przyrządami" w kuchni?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1670/Gulasz-miesno-pieczarkowy