ßßß Cookit - przepis na Babka żebrowiec

Babka żebrowiec

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 5 sztuk
mąka 450 gramów
woda mineralna 1 szklanek
olej 0.75 szklanek
cukier 1.5 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Białka ubić z cukrem,dodawać po żółtku i ubijać.
Dodać olej i ubijać.Dodać wodę mineralną i ubijać.
Dodać mąkę z proszkiem i dobrze wymieszać.
Odlać połowę ciasta.Do jednego dodać 2 łyżki kakaa.Do białego dodać 1 łyżkę mąki pszennej.
Od środka,przygotowanej wcześniej do pieczenia,dużej tortownicy wlać 2 łyżki żółtego ciasta i 2 łyżki ciasta z kakaem i tak na zmianę. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3354/Babka-zebrowiec