Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 5 sztuk
mąka 450 gramów
woda mineralna 1 szklanek
olej 0.75 szklanek
cukier 1.5 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowychWykonanie:
Białka ubić z
cukrem,dodawać po
żółtku i ubijać.Dodać
olej i ubijać.Dodać
wodę mineralną i ubijać.Dodać
mąkę z proszkiem i dobrze wymieszać.Odlać połowę ciasta.Do jednego dodać 2 łyżki
kakaa.Do białego dodać 1 łyżkę
mąki pszennej.Od środka,przygotowanej wcześniej do pieczenia,dużej tortownicy wlać 2 łyżki żółtego ciasta i 2 łyżki ciasta z
kakaem i tak na zmianę. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: