Jeśli ktoś chce żeby wzór wyszedł wyraźniejszy można oczywiście dać mniejszą liczbę warstw ewentualnie większą formę. Na wierzch można również dodać polewę czekoladową.Składniki:5 jajek1,5 szkl. cukru3 szklanki mąki1 szkl.oleju2 łyżki kakao3 łyżeczki proszku do pieczenia1 szkl.wody mineralnej gazowanejzapach – ja dajęwaniliowy oczywiścieWykonanie:Jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek doda? 2,5 szkl.mąki , ole, olejek zapachowy i wodę.Zmiksować na końcu dodać proszek do pieczenia.Ciasto podzielić na 2 części – do jednej dodać pozostałą mąkę, do drugiej kakao.Do tortownicy wlewać na środek po 1 łyżce ciasta – na przemian jasnego i ciemnego .Piec ok.1 , 5 godziny w temp. 180 stopni.