Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziarno
sezamowe 1 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
grzyby shitake 2 sztuk
marchew 1 sztuk
glony hizziki
nitki 6 sztukWykonanie:Ziarno
sezamowe opłukać w miseczce i osuszyć w ściereczce. Rozgrzać patelnię, wlać trochę
oleju lub powierzchnie patelni tylko zwilżyć
olejem, dodać ziarno i podprażyć. Ziarno nie powinno znacznie zmienić koloru, powinno się jedynie lekko ozłocić. Dodać pokrojone
grzyby shitake, pokrojoną w zapałkę
marchew i podsmażyć, mieszając wszystko razem. Dodać
olej i namoczone hizziki, wlać
wodę, w której moczyły się
grzyby i
glony, a jeżeli potrzeba, dolać więcej. Następnie przykryć i gotować przez około 45 minut. Po godzinie można odkryć pokrywkę, by odparował ewentualny nadmiar płynu. Podawać do
ryżu lub
makaronu.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: