Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek deserowych
sól według uznania
jajka 4 sztukpierz według uznania
szczypiorek według uznaniaWykonanie:
Mąkę wymieszać najpierw z małą ilością
śmietany 18%, dodać pozostałą
śmietanę, wylać na patelnię, zagotować mieszając. Wybijać
jajka umyte i bardzo świeże wprost do
śmietany, gotować do chwili gdy
białko zetnie się z
żółtko pozostanie płynne. Osolić, oprószyć
pieprzem i posypać
szczypiorem. podawać z
ziemniakami i surówką z
cykorii lub
selera czy
marchwi.Autor: neta_1904Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocKomentarze:Autor: kosikosilapkiData: 2009-05-25ja wbilem
jajka i wzmieszalem heh i to chyba byl blad ale na gastro zjadlem:Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: