Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryczka chilli 0,5 sztuk
salami 8 plastryfileciki
anchois 4 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
kapary 1 łyżek stołowych
sos sojowy 3 łyżek stołowych
makaron 200 gramów
natka pietruszki 1,5 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną papryczkę pokroić na cienkie talarki, a
salami w cieniutkie paseczki,
anchois na cząstki.
Salami podsmażyć na
oleju, po chwili dodać
kapary,
anchois i
chilli. Mieszając, wlać
sos sojowy i dusić 2 minuty.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu i wymieszać z sosem. Przed podaniem posypać posiekana
natka pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: