Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
natka pietruszki 100 gramówfilety z
anchois w
oleju 5 sztuk
kapary 2 łyżek stołowych
olej 8 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek deserowych
szparagi zielone 1 kilogramów
poledwica wieprzowa 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zielona salsa: umyte, osuszone listki
natki zmiksować z osaczonymi filecikami
anchois,
kaparami oraz 6 łyżkami
oleju. doprawić do smaku
octem,
solą oraz
pieprzem.Obrane od dołu do ok. 1/3 wysokości
szparagi, po odkrojeniu drewnianych końcówek gotować ok. 8 minut we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzone odstawić w ciepłe miejsce.Umyta, osuszona polędwiczkę pokroić na grube plastry. oprószyć
pieprzem oraz
solą. Smażyć medaliony ok. 3 minuty z każdej strony na
oleju. Rozłożyć na talerzach razem ze
szparagami i zielona salsą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: