ßßß Cookit - przepis na Medaliony wieprzowe ze szparagami i salsą

Medaliony wieprzowe ze szparagami i salsą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
natka pietruszki 100 gramów
filety z anchois w oleju 5 sztuk
kapary 2 łyżek stołowych
olej 8 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek deserowych
szparagi zielone 1 kilogramów
poledwica wieprzowa 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Zielona salsa: umyte, osuszone listki natki zmiksować z osaczonymi filecikami anchois, kaparami oraz 6 łyżkami oleju. doprawić do smaku octem, solą oraz pieprzem.
Obrane od dołu do ok. 1/3 wysokości szparagi, po odkrojeniu drewnianych końcówek gotować ok. 8 minut we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzone odstawić w ciepłe miejsce.
Umyta, osuszona polędwiczkę pokroić na grube plastry. oprószyć pieprzem oraz solą. Smażyć medaliony ok. 3 minuty z każdej strony na oleju. Rozłożyć na talerzach razem ze szparagami i zielona salsą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12089/Medaliony-wieprzowe-ze-szparagami-i-salsa